Menu

Hooikoortstaping

Hooikoorts is vervelend voor iedereen. De vorm en de mate waarin je er last van hebt is voor velen verschillend. 

Veel voorkomende klachten zijn:

  • Niezen/ snotterig.
  • Jeuk in ogen, neus mond en keel. 
  • Benauwd, weinig lucht. 
  • Oren die jeuken.
  • Etc

Toch is er voor iedereen dezelfde oplossing. 

HOOIKOORTSTAPING. 

84% procent van de mensen (ook Kinderen) die wij behandelen heeft baat bij taping. Na behandeling heb je geen medicatie meer nodig!! Dat is fijn! Bij medicatie heb je als bijwerking dat je er suf van wordt en een steeds hogere dosis nodig hebt. Taping heeft geen enkele bijwerking. Bij de taping reageert ieder op zijn eigen manier.  Van minder last tot compleet klachtenvrij. De tape laat je lichaam het zelf oplossen. Taping bestaat al sinds 1970 en is ontdekt door Kenzo Kase uit Japan. De taping blijft maximaal 5 dagen zitten. Daarna kan direct de 2e taping aangelegd worden. Je mag er mee douchen en zwemmen. Tips en trucs zullen gegeven worden tijdens de behandeling.

Hoe werkt Hooikoorts taping:

De Taping wordt aangelegd op je rug, als een soort U rond je schouderbladen. Er zit rek in de tape en de tape zal op bepaalde stukken op rek gebracht worden. 

Zie je hersenen als de hoofdcomputer van je lichaam, dan weet je dat er in je hersenen allerlei signalen binnenkomen en uit gaan. Door je wervelkolom lopen je grote zenuwen de snelweg waar alle signalen overheen gestuurd worden. (adem in, adem uit, arm omhoog, been naar voren, pijnprikkels, etc) 

Je lichaam functioneert als 1 geheel. Alles staat in verbinding met elkaar. Er zijn geen loze ruimtes in je lichaam. Geen verborgen hoekjes of gangetjes waar niets gebeurd.  Op het moment dat je aan de buitenkant druk geeft, bijvoorbeeld door tape, gebeurd er dieper in je lichaam ook iets met je. 

Door rek (en dus ook druk) te leggen langs je zenuwbaan tussen je schouderbladen, gebeurd het volgende: Door de tape ga je rechterop staan. Hoe rechter je staat, hoe meer longinhoud je hebt. Tegen je longen zeggen we: kom op iets meer lucht, want we zijn zo hard aan het werk hier. Mooie bijkomstigheid is natuurlijk dat je netjes rechtop staat. 

Tussen je schouderbladen lopen ook de zenuwen die onder andere je allergie centrum aansturen. Tegen je allergie centrum zeggen we: fijn dat je zo hard werkt, maar die pollen zijn niet zo erg als jij denkt, rustig aan. relax. 

Bij een eerste behandeling moet je lichaam even wennen en bedenken wat je nou eigenlijk zegt… Hoezo rustig aan?? Na die eerste  behandeling hoor ik de mensen dan ook vaak zeggen: “ ja ik merk wel iets, het scherpe randje is eraf, maar nog zeker niet weg. “

Na een 2e behandeling lijkt het ineens of je  lichaam zegt: oh die boodschap van vorige week??!! Ja die snap ik wel en dan gaat het ineens erg hard. De meeste mensen zijn dan ook na 2 behandelingen klaar. Een kleine groep heeft een 3e behandeling nodig en dan zetten we ook een taping aan de voorkant op je borstkas. (maximaal resultaat)

Ben je nou direct van je hooikoorts genezen?

Nee, helaas niet. Volgend seizoen ben je weer de klos, alleen kunnen we wel preventief gaan tapen en gaan we niet wachten tot je weer die enorme klachten hebt. 

Kan je vanaf het eerste jaar preventief tapen?

Jazeker kan dat, alleen hoor ik mensen zich dan wel afvragen of het de tape is, of dat zij dit jaar gewoonweg geluk hebben. Zit je midden in je klachten? Dan voel je dat het minder wordt. Onze geheugen werkt zo, dat we pijn en klachten zo snel mogelijk vergeten, om te overleven. Als iets pijn doet dan weet je dat direct, dus ook de hooikoortsklachten, op moment dat ze weg zijn heb je dat in eerste instantie niet zo door, want je bent gewoonweg lekker bezig met de dagelijkse dingen.

Wanneer niet tapen?

De enige reden om niet te tapen, is een allergie tegen pleisters (eigenlijk de lijm). Toch hebben we hier ook nog een oplossing voor,. Het kan namelijk zijn dat de lijm van het ene merk wel uitslag geeft, maar een ander merk niet. Dit kunnen we testen door kleine stukjes in de binnenkant van je elleboog te plakken.