Menu

Zwangerschapsmassage

Allereerst gefeliciteerd met de zwangerschap. Het is zo wonderlijk dat ons lichaam dit zo maar kan zonder handleiding. Hopelijk gaat alles goed en is de zwangerschap een mooie voorbereiding op het ouderschap.

Tot en met 14 weken wordt het afgeraden om te masseren, maar het mag zeker wel.

Bij een hoge of lage bloeddruk kan massage ook afgeraden worden. Bij Twijfel: neem altijd eerst even contact op met je verloskundige.

Een massage is goed voor je lichaam, zeker tijdens je zwangerschap. Hoe fijn is het voor jezelf en je ongeboren kind als je kan ontspannen en je lijf even een herstel moment gunt.
Je bent tenslotte hard aan het werk en er verandert momenteel zoveel in je lichaam dat het wel even wat extra aandacht verdient. Tot aan je bevalling kan en mag je gemasseerd worden. Daar komt ook nog eens bij dat ik een speciale zwangerschapstafel heb, waarbij je nog steeds op je buik kan liggen. Er zit een gat in de tafel, waar een leren doek in wordt gespannen. Zo wordt je mooie buik goed ondersteunt en kan je toch nog even lekker op je buik liggen. Alleen dat al wordt vaak als erg fijn ervaren. Ook voor een groeiende borstpartij is rekening gehouden. Ook daar zijn speciale uitsparingen voor gemaakt, zodat er ook voldoende ruimte is voor borstpartij en dus minder druk wordt ervaren.

Mocht je het niet prettig vinden om op je buik te liggen mag je uiteraard altijd op je zij liggen. Er wordt dan halverwege de massage 1 keer gedraaid naar je andere zij.

Je lichaam wordt tijdens je zwangerschap anders belast. Je benen en rug kunnen het flink te verduren krijgen door extra gewicht, maar zeker door de andere houding waarin je beweegt.

Geef jezelf een ontspanningsmoment, je verdient het echt!