Menu

Klachtenmassage

De meest voorkomende klachten zijn nek en onderrug klachten. Een massage kan hierbij goed helpen. De bloedsomloop wordt tijdens de klachtmassage verhoogt en het lymfestelsel (afvoer) wordt gestimuleerd.

Er zijn 2 soorten klachten:

  • Specifiek
  • A-specifiek

Bij a-specifieke klachten weet je de oorzaak niet. Door onze maatschappij, waarbij we allemaal enorm druk zijn en veel gesproken wordt over burn-out, zijn veel a-specifieke klachten. Die hoofdpijn, pijn in je nek en of rug zijn er al een tijdje en gaan ook niet makkelijk weg na een nacht goed slapen. Bewegen gaat wat stroever, minder makkelijk, maar je dagelijkse dingen krijg je nog wel voor elkaar.

Bij specifieke klachten is er daadwerkelijk een trauma geweest. Een blauwe plek is officieel ook al een trauma, dus denk niet direct te groot. Zweepslag is een goed voorbeeld van een specifieke klacht of door je enkel gaan. Je bent door je rug gegaan toen je gebukt iets wilde pakken. Bij specifieke klachten kan je dus ook altijd vertellen wat er gebeurd is.

a-specifieke klachten zijn goed te behandelen. Er is namelijk niet iets echt kapot, maar hier gaat het veelal over overbelasting. Je lichaam geeft in alles aan dat het rust nodig heeft. Samen kunnen we dan ook kijken of er in je dagelijks leven nog een extraatje valt te halen. Iets meer slaap (al is het een half uurtje) voeding en of beweging. Soms is er geen ruimte voor of doe je al zo je best.

Specifieke klachten verdienen volledige aandacht. In eerste instantie zal er door een vraaggesprek de klacht in kaart worden gebracht. Aansluitend kunnen er een aantal testen gedaan geworden, zodat de klacht duidelijk naar voren komt.

Elke klacht heeft specifieke eigenschappen en dus ook specifieke behandelingen.

Verstandig is altijd wel om eerst een arts te raadplegen. Bij twijfel zal ik ook altijd dit advies geven voor ik een massage behandeling geef.

Contra indicatie voor massage:

  • Koorts
  • Breuk
  • Hernia
  • Wonden op de huid

 

Maak een afspraak