Menu

Medical Tape (kinesiologisch tape)

Ken je die sporters van tv? Met felgekleurde banden op het lijf leveren ze topprestaties.

Medical tape
De vervanger van de oude witte sporttape.
Het voordeel van de medical tape is dat er elasticiteit in zit. Dit betekent dat de spieren er onder nog steeds mee moeten doen. Door de tape worden de spieren ondersteund, maar dus niet uitgeschakeld. Ook kan de tape worden ingezet als vermindering van ontstekingen, houding verbetering en vochtophopingen.

Wij hebben een dynamisch lijf en zonder beweging werkt ons lijf niet juist.
Doordat de spieren nog steeds mee moeten werken maar niet meer tot het eindpunt kunnen zal het herstel sneller verlopen. Denk aan tennis elleboog, golferselleboog, zweepslag, knieklachten, kneuzingen, whiplash en het verminderen van blauwe plekken.

Wist je dat deze tape ook tegen hooikoorts helpt?
We deze tape ook inzetten tegen menstruatiepijn?

De enige reden om de tape niet uit te proberen is een eventuele allergie tegen de lijm. (vergelijkbaar met allergie tegen pleisters). Mocht dit het geval zijn, dan plakken we een klein stukje op binnenkant van de elleboog om uit te testen of de allergie opspeelt. Mocht dit het geval zijn, dan kunnen we eventueel ook nog een ander merk uittesten. De lijm is namelijk per merk verschillend. Ik werk met het merk Texttape. Tot nu toe hebben de mensen die aangegeven hebben een pleisterallergie te hebben positieve resultaten geboekt met dit merk.